050-6989006

התמודדות עם התקפי חרדה

"אין נפגעים בגוף רק מספר נפגעי חרדה"

בטח שמעת את המשפט הזה לא מעט בתקופה האחרונה.

מה זה אומר נפגע חרדה?

האם פגיעת חרדה פחות משמעותית מפגיעה בגוף?

מה הופך חרדה לפתולוגיה?

לאחרונה אנחנו שומעים לא מעט את המונח 'נפגעי חרדה' ודי "מדפדפים" את זה הלאה. אולם, חשוב לזכור שמי שנפגע חרדה יכול בין רגע להפוך מאדם בריא לאדם עם נכות.

כאשר שני אנשים חווים את אותה חוויה, אחד יכול לזכור אותה כאירוע לא נעים שהיה וחלף, לעומתו האחר, יזכור אותה כטראומה אשר תנהל את חייו מהיום והלאה.

נפש האדם בנויה כך, שבין רגע, חוויה מפחידה יכולה להפוך לחוויה טראומטית שבהמשך תהפוך לחרדה.

איך זה קורה?

חרדה מבוססת על עיבוד שגוי של אירוע כלשהו, אשר הפך לפחד מוקצן כתוצאה מהתמודדות לא יעילה עם האירוע (הטריגר – הגירוי המאיים).

למשל, חוויתי ביקורת מאוד קשה על משהו שאמרתי באיזושהי מסגרת חברתית, והמוח שלי עיבד את החוויה בצורה שגרמה לי להרגיש מושפלת ופגעה בערך העצמי שלי.

הטריגר = דיבור בפני קהל.

החוויה = הביקורת שספגתי.

עיבוד של האירוע = אני לא מספיק טובה / לא אוהבים אותי.

לכן, בפעם הבאה כשאצטרך לדבר מול קהל או אפילו מספר אנשים (לדוגמא: פרזנטציה במסגרת העבודה שלי), גם אם במרחק של שנים, התגובה שלי לסיטואציה תפעיל אצלי באופן אוטומטי את כל תופעות הלוואי של חרדה – דופק מואץ, זיעה קרה, רעד ואפילו עילפון.

באותו הרגע האינסטינקט הראשוני אומר לי לחפש פתרון אחר – לא להציג בעצמי אלא למצוא מישהו שיציג במקומי. למעשה אמנע מלעמוד שוב ב"מבחן".

כך אקטלג את עצמי כמישהי שיש לה פחד קהל, "אני לא עומדת מול קהל ככה נולדתי". לא אחפש מהו שורשו של הפחד, אלא אקבל אותו כעובדה.

מתי החרדה הופכת למטרד? כשהיא פוגעת באיכות חיינו.

ישנן חרדות רבות ומורכבות והדוגמא שנתתי פה היא רק אחת מיני רבות.
כשאת מנוהלת ע"י החרדה שלך את למעשה מונעת מעצמך להתקדם בחייך, כי החרדה עוצרת אותך מלנסות חוויות חדשות.

חשוב לציין שחרדה לא נובעת רק כתוצאה מאירוע מסכן חיים, אלא חיים בנינו המון אנשים עם סוגים שונים של חרדות שכלל לא יודעים שניתן לעזור להם.

כיום, אנו יודעים לזהות סימנים מקדימים להתקפי חרדה ולהתמודד עם חרדות באמצעות טכניקה שנקראת CBT. זהו כלי שמאפשר להיחשף לחרדה ולטריגרים שלה באופן מווסת ובסביבה מבוקרת. התוצאה – ללמוד לנהל את החרדה במקום שהיא תנהל אותנו.

לא צריך לחיות עם החרדה ואין צורך לפחד מהתקפי החרדה. ניתן לטפל בהם בצורה פשוטה ויעילה.

רוצה לדעת עוד?

מוזמנת לפנות אלי.

נעים להכיר, אביגיל זכרוביץ מאמנת אישית ועסקית. במהלך השנים התמחתי באימון נשים בתקופות משבר, ניהול משברי חיים, התמודדות עם שינויים, ניהול מערכות יחסים, טיפול בעזרת NLP, כלים יצירתיים ותת התמחות בצעירות אחרי צבא (20-35).
אני מזמינה אותך לאימון בקליניקה שלי בנהריה – מקום מקסים חמים ומזמין, או לאימון אישי אונליין בזום. 

בואי נדבר

כאן בשבילך, מוזמנת לפנות אלי לשיחת התייעצות ללא תשלום

שתפי אם אהבת

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד פוסטים בבלוג

מתי כדאי לפנות לטיפול בפוסט טראומה?

לאחרונה בתקשורת בעקבות אירועי ה 7/10 והמלחמה אנחנו שומעים שכמות הנפגעים בפוסט טראומה עלתה ועוד צפויה לעלות ככל שהמלחמה תמשך.

המח שלנו הוא מכונה חכמה, כשהוא מזהה סכנת חיים – הוא מפעיל מנגנון הישרדות אוטומטי, לכן החיילים שלנו בשטח כרגע מתפקדים כרגיל. אבל, חשוב לזכור שכל החוויות שהם חווים כעט, נשמרות בתת מודע שלהם כתמונות, כרגשות או כזיכרון חושי – ריח, מגע, צליל וכד'.

להמשיך לקרוא »
הרבה נשים שפוגשות את האמהות בפעם הראשונה, מדמיינות לעצמן משהו מאוד קסום, אבל מגלות לאחר הלידה שהדמיון והמציאות שונים מאוד. הן נבהלות במיוחד מאובדן תשומת הלב של הסביבה והעצמאות שלהן, פתאום מחובר אליהן אדם נוסף, והן כאישיות עצמאית, פשוט הלכו לאיבוד.

"אף אחד לא רואה אותי מאז שהתינוק הזה נולד"!!!!

הרבה נשים שפוגשות את האמהות בפעם הראשונה, מדמיינות לעצמן משהו מאוד קסום, אבל מגלות לאחר הלידה שהדמיון והמציאות שונים מאוד. הן נבהלות במיוחד מאובדן תשומת הלב של הסביבה והעצמאות שלהן, פתאום מחובר אליהן אדם נוסף, והן כאישיות עצמאית, פשוט הלכו לאיבוד.

להמשיך לקרוא »

כיף שבא לך לשמוע עוד על הסדנאות וההרצאות שלי

כאן משאירים פרטים

דילוג לתוכן