050-6989006

תקשורת ותאום ציפיות בזוגיות

היום בעידן ה-FOMO אני פוגשת המון זוגות צעירים בתחילת החיים המשותפים שלהם, כאשר המוטיב החוזר הוא הפחד מהמעבר לחיים משותפים.
את שרון ועדי פגשתי ממש בתפר בין ההחלטה לעבור לגור יחד, לבין הביצוע של ההחלטה בפועל.

הם הגיעו אלי כי שרון פתאום נבהלה. היא מאוד רצתה לעשות את הצעד אך פחדה שברגע שזה יקרה הכל ישתבש.

לעומתה עדי היה מאוד נלהב וכל מה שעלה לו בראש היה: "מה ההבדל בין לגור ביחד לבין להיות כל ערב בבית של מישהו אחר, בכל מקרה אנחנו כל סוף יום ביחד, הרי אנחנו רק עוברים לבית משלנו, לפרטיות שלנו. מה כבר יכול להשתבש?"

גם שרון וגם עדי צודקים, הכל יכול להשתבש ובאותה נשימה הכל יכול להיות מושלם.

השאלה איך מנהלים את הקונספט הזה שנקרא "הבית שלנו"?

כל אחד מביא איתו לחיים המשותפים, הרגלים, התנהגויות, והשקפת עולם.

כשאתם זוג שחי ביחד בבית של אחד ההורים או לחילופין מחלקים את הזמן פעם בבית ההורים של אחד ופעם אצל השנייה, אתם מונעים ומוכתבים מהכללים של הבית בו אתם "מתארחים".

כל אחד מאיתנו נולד לבית מסוים ושאב ממנו את החוקים והכללים שלו, לכן זה נראה לנו הכי טיבעי להביא את מה שמתאים לנו לבית שלנו, ומה שלא – שיישאר בחוץ.

ומה אם מה שמתאים לך עדי, לא מתאים לשרון?
איך מתנהלים מפה?

שאלתי את עדי.

נכון, דילמה – הוא ענה לי.

פה זה בדיוק המקום לבצע תאום ציפיות. לספר אחד לשנייה איך כל אחד מכם מדמיין שיראה הבית המשותף שלכם – לא פיזית, אלא מבחינת התנהלות.
באופן טבעי בכל זוגיות כל אחד לוקח על עצמו תפקידים, פה המקום לברר מה כל אחד מוכן לקחת על עצמו.
כשישבנו לעשות את התרגיל הזה, פתאום הם הבינו שלעבור למגורים משותפים, זה למעשה להפוך מזוג ל"משפחה חדשה", לבית שהוא לא רק ארבע קירות.

ואז עדי אמר לשרון: "עכשיו אני מבין את הפחד שלך שרון, בואי נתחיל, בטוח יהיו קצת תקלות בדרך, אבל עכשיו כשאני מבין את הדברים אוכל להזכיר לך לא להיבהל כי לכולם זה קורה, אנחנו אנשים שונים, באים מבתים שונים ויחד נמצא את הדרך לבנות לנו בית משותף משלנו?".

היום יותר ויותר זוגות מגיעים אלי לקליניקה על מנת לקבל כלים לתחילת הדרך הזוגית שלהם – לא כדי לתקן, אלא כדי לקבל כלים לבנות בצורה נכונה עבורם מההתחלה.

מכירות זוגות צעירים שעומדים לעבור לגור ביחד? מוזמנות להפנות אותם אלי ועזרו להם לקבל את הכלים שהם צריכים לבניית בית משותף יחדיו.

נעים להכיר, אביגיל זכרוביץ מאמנת אישית ועסקית. במהלך השנים התמחתי באימון נשים בתקופות משבר, ניהול משברי חיים, התמודדות עם שינויים, ניהול מערכות יחסים, טיפול בעזרת NLP, כלים יצירתיים ותת התמחות בצעירות אחרי צבא (20-35).
אני מזמינה אותך לאימון בקליניקה שלי בנהריה – מקום מקסים חמים ומזמין, או לאימון אישי אונליין בזום. 

בואי נדבר

כאן בשבילך, מוזמנת לפנות אלי לשיחת התייעצות ללא תשלום

שתפי אם אהבת

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

תגובה אחת

  1. הבאת כאן נקודה חשובה מאוד לזוגות לפני מעבר לגור ביחד, הרבה פעמים זוגות צעירים שעוזבים את הבית של ההורים רוצים כל כך לעזוב את הבית ולעבור לבית משל עצמם שהם לא חושבים על ההשלכות ועל כך שכעוברים לגור עם מישהו אחר, זה עולם חדש ולא מוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד פוסטים בבלוג

מתי כדאי לפנות לטיפול בפוסט טראומה?

לאחרונה בתקשורת בעקבות אירועי ה 7/10 והמלחמה אנחנו שומעים שכמות הנפגעים בפוסט טראומה עלתה ועוד צפויה לעלות ככל שהמלחמה תמשך.

המח שלנו הוא מכונה חכמה, כשהוא מזהה סכנת חיים – הוא מפעיל מנגנון הישרדות אוטומטי, לכן החיילים שלנו בשטח כרגע מתפקדים כרגיל. אבל, חשוב לזכור שכל החוויות שהם חווים כעט, נשמרות בתת מודע שלהם כתמונות, כרגשות או כזיכרון חושי – ריח, מגע, צליל וכד'.

להמשיך לקרוא »
הרבה נשים שפוגשות את האמהות בפעם הראשונה, מדמיינות לעצמן משהו מאוד קסום, אבל מגלות לאחר הלידה שהדמיון והמציאות שונים מאוד. הן נבהלות במיוחד מאובדן תשומת הלב של הסביבה והעצמאות שלהן, פתאום מחובר אליהן אדם נוסף, והן כאישיות עצמאית, פשוט הלכו לאיבוד.

"אף אחד לא רואה אותי מאז שהתינוק הזה נולד"!!!!

הרבה נשים שפוגשות את האמהות בפעם הראשונה, מדמיינות לעצמן משהו מאוד קסום, אבל מגלות לאחר הלידה שהדמיון והמציאות שונים מאוד. הן נבהלות במיוחד מאובדן תשומת הלב של הסביבה והעצמאות שלהן, פתאום מחובר אליהן אדם נוסף, והן כאישיות עצמאית, פשוט הלכו לאיבוד.

להמשיך לקרוא »

כיף שבא לך לשמוע עוד על הסדנאות וההרצאות שלי

כאן משאירים פרטים

דילוג לתוכן